YEŞİLÇAM UYARLAMALARI VOLUM 1

tuBu blogu çok boşladım değil mi. unuttuğumdan değildi de işte uzun zamandır fırsat olmadığından. malum yeşilçamım özgün senaryoları kadar uyarlamaları da meşhurdur. bende bu gün bu uyarlamalardan birinden bahsetmek istiyorum. oldukça eğlenceli bir film olan my favorite wife yani benim favori karım adlı 1940 yapımı amerikan filmi . carry grant ın o müthiş göz dolduran görüntüsü ve bir ton eğlencesiyle dikkat çekmiş olacak ki yeşilçam bu filmi türkan şoray ın o büyüleyici güzelliği üzerine kurulu olan acele koca aranıyor şeklinde çekmiş. dikkatimi, çeken bir noktadır bu amerikan versiyonunda her şey carry grant üzerine kuruluyken biz de roller değişr de türkan sultan üzerine kurulur. bu yüzdendir ki o güzellik bülent kayabaştan rol çalar. benim sultanı güzel bulduğum bazı filmler vardır  diğerlerinden ayrılır bu da onlardan biri. kıyafetleri hal ve tavırları ile dikkat çekicidir.

bnhikaye gemi yolculuğu sırasında öldü sanılan bir kadının yıllar sonra çıkıp gelmesi . bir adada yaşadığı ve kurtulunca kocasına döndüğü ama kocasını tekrar evlenmiş bulması üzerine . iki kadınla evli olan bir adamın komik hikayesi aslında. durumu idare etmek ve yeni duruma adapte olmak zorundadır. bu süreçte komik olaylar ve yanlış anlamalarda kaçınılmaz olur tabi.

yan karakterlerle iş daha karmaşık ve eğlenceli bir hal alır. orjinaline neredeyse sadık bir uyarlamadır bu.  hakim karakterini orjinalinde daha beğensem de bizim rahmetli hulusi kentmen de az değildir.oyuncu kadrosu da iyi olan film keyifli bir seyir sunuyor.

benden bu kadar umarım bu serinin devamı gelirde bol bol yazarım uyarlamları .

şimdilik esen kalın efem .

About winpohu 'ca

http://inenglishpleasee.wordpress.com/ http://winpohu.wordpress.com/ http://winpohucahikayeler.wordpress.com/
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın